Op examen-camper-tour!

Toen ik vorig jaar examen deed maakte ik met mijn vader de deal om een paar dagen weg te gaan samen na mijn examens. Helaas was de uitslag toen niet zoals gehoopt dus daarom hebben we het dit jaar gedaan. Benieuwd waar wij zijn geweest? Ik laat het je ontzettend graag zien.

Het plan was om naar Parijs te gaan maar toen een vriend van mijn vader ons vertelde over campertours leek ons dat toch eigenlijk wel heel leuk terwijl we daar nooit eerder aan hadden gedacht. We zochten wat rond op Google en kwamen al snel terecht bij een camperverhuur bij ons in de buurt. Na wat mailcontact reserveerde we. Hoe grappig eigenlijk; van plan zijn om naar Parijs te gaan maar binnen 1 dag het roer helemaal omgooien, de stoute schoenen aantrekken en gewoon lekker met een camper op pad gaan. Het gaat tenslotte om de gezelligheid samen en met het mooie weer in Nederland was een campertour zeker niet verkeerd.

Wij hadden nog nooit eerder een camper gehuurd. Het was dan ook best even wennen. Met je toiletrol om 4:00 ’s nachts naar het toilet is iets wat ik nog nooit heb hoeven doen namelijk. Dit vonden we absoluut niet erg trouwens hoor, het hoort bij kamperen natuurlijk en daar kies je voor. Het is juist wel grappig eigenlijk en heeft ergens ook wel weer iets. Het leek ons een goed plan een route uit te stippelen zodat we niet als een kip zonder kop gingen rijden. We gingen tenslotte maar 3 dagen op pad dus als we dan onderweg nog moesten beslissen waar we telkens heen wilde rijden, dan waren de 3 dagen al om voor je het wist. We begonnen in Bergen aan zee waar we de eerste nacht ook hebben geslapen op camping de Bregman. Die avond hebben we heerlijk gegeten bij Loetje waar we op ons gemakje heen zijn gefietst. Onze fietsen hadden we ook bij namelijk, zo leuk én handig. De tweede dag zijn we naar Volendam gereden in de ochtend en hebben we daar rondgestruind, hier en daar een fotootje gemaakt en wat koffie gedronken. Oh, en zijn we natuurlijk even in de kaaswinkel geweest. Wat een drukte daar!

Vervolgens zijn we de tweede dag doorgereden naar Noordwijk aan zee. Ook daar hebben we overnacht op een camping genaamd ‘De Wulp’. We hebben die middag lekker op het strand gezeten bij een beachclub (waar we naast Patricia Paay zaten lol) en ’s avonds hebben we heerlijk van de barbecue gegeten bij onze camper op de camping. Tot laat in de avond buiten zitten zat er helaas niet in want het koelt hard af aan zee ’s avonds, maar binnen in de camper hebben we wat spelletjes gespeeld en een filmpje gekeken.

Onze derde dag hebben we in de ochtend wat foto’s geschoten op het strand. Helaas was het toen wel wat bewolkt maar dat is gelukkig die middag helemaal opgeklaard. We zijn toen doorgereden naar Woudrichem, een heel oude historische vesting. Hier hebben we geluncht aan het water en wat rondgelopen om het een en ander te bekijken. Wat een sfeervol dorpje.

Toen we richting huis gereden zijn we nog in Geertruidenberg geweest om onze mini vakantie af te sluiten met een lekker ijsje en daarna zijn we naar huis gereden om te camper weer gereed te maken voor de nieuwe huurders. Ik heb de campertour als heel leuk ervaren. Het is ontzettend gezellig, geeft echt een vakantiegevoel en we hebben enorm gelachen samen. Het was fijn…

Ben jij weleens op pad geweest met een camper? Hoe heb jij het ervaren?

With passion,

Mirthe

No Comments

Leave a Reply