Op pad met mijn nieuwe spiegelreflex camera

Waaah, eindelijk. Ik heb mijn nieuwe spiegelreflexcamera afgelopen week binnengekregen. Afgelopen maandagmiddag stond de bezorger van PostNL aan de deur met twee pakketjes voor mij. Zo blij als een ei maakte ik de pakketjes open en reed ik naar een dorpje met mijn neef om daar de eerste foto’s te gaan schieten.

Ik heb gekozen voor de Canon EOS 700D. Een lange tijd twijfelde ik heel erg over welke camera ik graag zou willen kopen. Uiteindelijk kwam ik na lang zoeken en uitpluizen uit bij de Canon EOS 700D. Een prachtige spiegelreflexcamera met alle functies die ik nodig heb. Aangezien ik graag voor een andere lens wilde gaan inplaats van de standaard kitlens (18-55mm) ben ik gegaan voor een losse body met de 50mm lens. Een vriendin, Veerle, raadde me deze aan. Ze vertelde me dat hij ideaal is en echt geweldige foto’s schiet. Al snel was ik erover uit dat deze lens de dingen bood die ik zocht in een lens, dus yes, die keuze was snel gemaakt. Sneller als de bodykeuze tevens, haha. Mijn neef appte of ik zin had om mee te gaan naar een hele leuke vesting een eindje bij ons vandaan. Toevallig had ik net mijn camera binnen gekregen dus daar had ik zeker zin in. Gelukkig had ik mijn schoolwerk al af dus kon ik lekker op pad om mijn nieuwe camera uit te gaan testen. En wauw: I’m suprised. Wat een ongelofelijk gave lens is dit!

We liepen wat rond en schoten hier en daar wat foto’s. Super leuk, zo’n onverwachts gezellig shootmiddagje. Helaas waren alle restaurantjes gesloten dus konden we ons niet meer opwarmen met een verse muntthee…

Is de lens niet prachtig? Ik vind het super mooi dat de achtergrond wazig is in tegenstelling met het geen wat je scherp wil hebben. Dit is natuurlijk zelf in te stellen en de ene achtergrond is natuurlijk waziger als de andere maar dat is een kwestie van leren. Ik ga me er zeker in verdiepen. De lens is zijn geld nu al helemaal waard!

Heb jij ervaring met de 50MM lens? Zo ja, wat vind jij ervan?

With passion,

Mirthe

2 Comments

  • Reply Veerle 2 februari 2018 at 08:03

    Toffe foto’s Mirth 😀

    • Reply mirthespassion 3 februari 2018 at 11:56

      Ja vind ik ook. Heel blij mee!

    Leave a Reply