Stedentrip Berlijn

Zo, daar zit ik dan in mijn hotelkamertje in hartje Berlijn. Heel spontaan hebben wij afgelopen zaterdag een stedentripje naar Berlijn geboekt. Bereid je voor op een hoop foto’s!

We waren eigenlijk niet van plan weg te gaan deze zomer, maar toen mijn vader een leuk hotel vond in Berlijn besloten we toch nog te gaan. Een leuk, toeristisch stedentripje. Ikzelf, mijn vader en mijn zusje waren erg benieuwd naar de stad. We waren er allemaal nog nooit geweest dus dat maakte het natuurlijk extra leuk.

We gingen met de auto en vertrokken zaterdagnacht al vroeg zodat we op tijd in Berlijn zouden zijn. Onze reis verliep prima tót dat we ‘bij het hotel’ aan zouden moeten komen. We vonden het een vreemde buurt en konden geen hotel vinden. We namen contact op met de receptioniste van ons hotel, maar de buurt die we beschreven kwam haar niet bekend voor. Hoe kon dit nou? Wat bleek, er waren twee straten in Berlijn met exact dezelfde naam. Héél vreemd. We stonden in een vreemd wijkje aan het einde van Berlijn, terwijl we dus uiteindelijk in hartje Berlijn moesten zijn. Aangezien Berlijn ongeveer 3x zo groot is als Amsterdam, om je een idee te geven, moesten we nog zeker een uur rijden naar het goede adres. We waren dus iets later in ons hotel maar onderweg keken we onze ogen uit dus dit was eigenlijk helemaal niet zo erg!

 Zondag hebben we rustig aan gedaan. Lekker ons wijkje verkennen en hier en daar een terrasje pakken. Op maandagochtend moesten we om 10:00 bij Take a bike Berlijn zijn. Hier hadden we een gids geboekt. We gingen dus op de fiets door heel Berlijn samen met een Nederlandse gids. Hij woonde al jaren in Berlijn en wist ons alles te vertellen. Echt heel interessant en leuk om zo Berlijn te gaan verkennen. Onderweg schoot ik heel veel foto’s en maakte ik filmpjes. Hier komt later nog een video van. Het verbaasde me trouwens hoeveel Hob on Heb off bussen er door Berlijn reden. De ene na de andere kwam voorbij gereden. Je kunt dan op een bus stappen (dubbeldekker) en deze rijdt langs alle bekende dingen in Berlijn. Je kunt dan zelf weten waar je uitstapt en vervolgens kun je later dan weer opstappen. Super leuk en als je bovenop zit prachtig om foto’s te maken. Dit konden we ook doen maar ons leek het leuker om lekker te fietsen!

Een stukje Berlijnse muur

Dit waren twee dingen die erg heftig waren om te zien. Toen wij onze fietstour hadden op maandagochtend reden wij hier langs en mochten we even rondkijken en foto’s maken. We hebben zelf door het Holocaustmonument gewandeld en ik kan je zeggen, dat is bijzonder raar. Je weet niet wat je meemaakt en je wordt he-le-maal gek als je erin loopt. Alles loopt schuin en er lijkt geen einde aan te komen.

De plek waar we onze fietsen moesten ophalen zat op 15 kilometer afstand van ons hotel, een behoorlijk eind dus. We gingen heen met de metro, wat niet zo’n goed succes was want ik was kotsmisselijk helaas. Terug hebben we de tram gepakt en dat was eigenlijk tien keer leuker!

Toen we terug kwamen hebben we nog even een broodje op en verder hebben we nog lekker geshopt deze dag op de Kürfurstendämm. Mocht je een keer naar Berlijn gaan dan raad ik je aan om daar heen te gaan om te shoppen. Wij hadden ook nog is het geluk dat ons hotel op de Kürfurstendämm zat!

Al met al waren onze eerste dagen echt fantastisch. Het is zo’n indrukwekkende stad. Een stad waar zoveel gebeurd is. Echt een aanrader om er een keer naar toe te gaan.

Ben jij weleens in Berlijn geweest? Wat vond jij ervan?

With passion,

Mirthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *