Vijf voorbereiding tips voor je schoolwerk!

Ik zit nu midden in mijn schoolexamenweek en aangezien meerdere van jullie dat zitten (of bijna zitten) leek het mij wel erg leuk om mijn voorbereiding tips met jullie te delen. Dus hey ho, let’s go!Ik wil met dit artikel zeker niet zeggen dat deze tips jou perse moeten helpen of dat je deze tips moet gebruiken want dit werkt voor iedereen anders natuurlijk. Wel zou je ze is een keer uit kunnen proberen om te kijken of ze jou ook helpen en wat jij ervan vindt!

1. Leg je telefoon uit het zicht

Het is misschien cliché maar het werkt echt. Ik nam deze tip altijd maar met een korreltje zout maar ik heb het deze week uitgetest en het werkt echt. Onbewust ben je toch telkens afgeleid wanneer er een appje of Snapchat melding binnen komt. Ik merkte dat ik hierdoor veel van mijn werk werd gehouden. Probeer het is uit en je zult zien dat je veel geconcentreerder met je werk bezig bent. Wel gebruik ik vaak mijn iPad om PowerPoint presentaties te leren. Je telefoon is overigens wel handig voor uitlegfilmpjes! Vergeet hem daarna niet weer weg te leggen…

2. Maak een planning of overzicht

Wanneer ik een planning of overzicht maak heb ik alles voor mezelf op een rijtje en kan ik met een markeerstift de dingen afstrepen die ik gedaan heb. Heel handig.

3. Neem voldoende pauzes

Ik merk altijd aan mezelf dat ik beter mijn concentratie terug op kan pakken wanneer ik tussendoor regelmatig pauzes neem. Dat wil niet zeggen dat je iedere 10 minuten pauze moet nemen want dan kom je er nooit lekker in denk ik maar een pauze om het half uur is prima. Even vijf minuten je berichtjes beantwoorden, Instagrammen en wat te drinken pakken. Daarna weer fris verder!

4. Begin op tijd

Het is even lastig en je moet je er even doorheen zetten ook al heb je er geen zin in maar wanneer je op tijd begint, merk je ook dat je later veel minder tegelijk moet doen. Dit verminderd je stress enorm. Zo heb je alles op tijd af of geleerd en kan je daarna beginnen met herhalen. Soms begin ik ook te laat geef ik toe en dan merk ik dat ik op het laatste moment nog zoveel moet doen, niet fijn.

5. Markeer en geef iedere markeerstift een andere functie

Ik maak zelf veel gebruik van deze markeerstiften van Stabilo. Ze zijn prachtig van kleur en als je iedere kleur een eigen functie geeft heb je een hele overzichtelijk samenvatting of planning. Daarnaast vrolijkt het je samenvatting of planning ook nog eens goed op!

Deze is wel toepasselijk tijdens het leren.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hebben. Wellicht heb je er al een aantal ooit gekregen maar mocht dat niet zo zijn dan is het zeker de moeite waard om ze is uit te testen. Ik wil degene met examenweek of toetsweek voor de boeg veel succes wensen!

With passion,

Mirthe

No Comments

Leave a Reply